KICK-OFF

Dit jaar vindt NE20 plaats in onze eigen hoofdstad Amsterdam. Niemand minder dan burgemeester Femke Halsema heet je graag welkom namens de stad. Samen met directeur-bestuurder Maria van der Heijden (MVO Nederland) en festivalvoorzitter Sofie van den Enk opent zij editie 2020 van het Nieuwe Economie festival. Een moment dat je niet wilt missen voordat je begint aan je eigen route!

EFFECTENBEURSSTAGE

POWERED BY NS

FESTIVALVOORZITTER


KEYNOTESPREKER


KEYNOTESPREKER


GRAANBEURSSTAGE

QUOTUM OF NIET: ZO KRIJG JE EEN VROUW
-

Het vrouwenquotum gaat er komen, zoveel is zeker. Maar daarmee zijn we er nog niet. Het quotum geldt immers alleen voor beursgenoteerde bedrijven en alleen voor commissarissen.


In deze paneldiscussie bespreken we met drie deskundigen – én met jou – hoe een gemiddelde ondernemer het vrouwelijk talent binnen en buiten het bedrijf optimaal kan benutten.

HOE ZIET HET BELASTINGSTELSEL VAN DE NIEUWE ECONOMIE ERUIT?

Wat ons betreft is het hoofdthema voor de komende Tweede Kamerverkiezingen én het nieuwe belastingstelsel: financiële prikkels veranderen in het voordeel van duurzaam ondernemers en een ‘groen’ belastingstelsel.


Praat mee tijdens deze paneldiscussie over wat duurzame ondernemers nodig hebben om op een eerlijk speelveld te ondernemen.

GRENZEN AAN DE GROEI - OF TOCH NIET?

In 1972 waarschuwde de Club van Rome ons al over de uitputting van de aarde. Het verlies van biodiversiteit en grondstoffen dient als bewijs. Tegelijkertijd blijven we innoveren met technologie. Denk aan zonnepannelen en elektrische auto's.


Zitten er werkelijk grenzen aan onze economische groei, of kunnen we erop vertrouwen dat technologie alle duurzaamheidsproblemen die daarmee gepaard gaan, wel oplossen?